Tvarohová torta

Rolovaná tvarohová torta s čokopolevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Spravila som synovi dodatočne k narodeninám. Chutila fantasticky.

10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľahám s cukrom do svetlej peny. Postupne lopatkou po častiach jemne a rýchlo primiešavam preosiatu múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, aby sa dobre zjednotili v ceste.
  2. Cesto rozotriem rovnomerne na plech 28 x 38 cm - vystlaný vopred papierom na pečenie.
  3. Korpus upečiem vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút. Hneď po upečení ho aj s papierom otočím (prevrátim) na nový troškou práškového cukru posypaný papier na pečenie. Nechám vychladnúť.
  4. Teraz si v miske mixérom vymiešam tvarohový krém z mascarpone, tvarohu, cukrov a smotany, ktorej množstvo som dávala podľa potreby, aby krém nebol riedky ani veľmi hustý.
  5. Z vychladnutého korpusu stiahnem dole papier, na ktorom sa piekol. Okraje korpusu zarovnám – obrežem. Natriem celý vrch časťou tvarohového krému. Ja som krém rozdelila podľa oka a druhú časť som si nechala na obtieranie bokov a vrchu zrolovanej torty. A korpus rozrežem po kratšej strane na rovnako široké pruhy cca 6 cm. Priemer torty mi vyšiel 19,5 cm.
  6. Prvý pruh natretého korpusu stočím do rolády a postavila som ho do prostriedku podnosu, ktorý som natrela troškou tvarohového krému. Ďalšie pruhy po jednom prikladám okolo prvého zrolovaného pruhu dookola postupne. Každý som ľahko pritlačila.
  7. Následne celú tortu obopnem cukrárskym ráfikom a odkladám na niekoľko hodín do chladničky.
  8. Potom ráfik dám dole. Celý vrch aj bok torty namažem zostávajúcim tvarohovým krémom a zase dávam na pár hodín do chladničky, aby krém stuhol.
  9. Nakoniec vrch torty lyžicou polejem čokopolevou a nechám ju trošku stiecť po boku torty.
  10. Na polevu som smotanu ohriala pred bod varu a vymiešala som poriadne s nalámanou čokoládou, aby sa celkom rozpustila.
  11. Rolovanú tvarohovú tortu som si ozdobila podľa seba. Dobrú chuť!