Tvarohová torta
Rolovaná tvarohová torta s čokopolevou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Spravila som synovi dodatočne k narodeninám. Chutila fantasticky.
Postup
- Celé vajcia vyšľahám s cukrom do svetlej peny. Postupne lopatkou po častiach jemne a rýchlo primiešavam preosiatu múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, aby sa dobre zjednotili v ceste.
- Cesto rozotriem rovnomerne na plech 28 x 38 cm - vystlaný vopred papierom na pečenie.
- Korpus upečiem vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút. Hneď po upečení ho aj s papierom otočím (prevrátim) na nový troškou práškového cukru posypaný papier na pečenie. Nechám vychladnúť.
- Teraz si v miske mixérom vymiešam tvarohový krém z mascarpone, tvarohu, cukrov a smotany, ktorej množstvo som dávala podľa potreby, aby krém nebol riedky ani veľmi hustý.
- Z vychladnutého korpusu stiahnem dole papier, na ktorom sa piekol. Okraje korpusu zarovnám – obrežem. Natriem celý vrch časťou tvarohového krému. Ja som krém rozdelila podľa oka a druhú časť som si nechala na obtieranie bokov a vrchu zrolovanej torty. A korpus rozrežem po kratšej strane na rovnako široké pruhy cca 6 cm. Priemer torty mi vyšiel 19,5 cm.
- Prvý pruh natretého korpusu stočím do rolády a postavila som ho do prostriedku podnosu, ktorý som natrela troškou tvarohového krému. Ďalšie pruhy po jednom prikladám okolo prvého zrolovaného pruhu dookola postupne. Každý som ľahko pritlačila.
- Následne celú tortu obopnem cukrárskym ráfikom a odkladám na niekoľko hodín do chladničky.
- Potom ráfik dám dole. Celý vrch aj bok torty namažem zostávajúcim tvarohovým krémom a zase dávam na pár hodín do chladničky, aby krém stuhol.
- Nakoniec vrch torty lyžicou polejem čokopolevou a nechám ju trošku stiecť po boku torty.
- Na polevu som smotanu ohriala pred bod varu a vymiešala som poriadne s nalámanou čokoládou, aby sa celkom rozpustila.
- Rolovanú tvarohovú tortu som si ozdobila podľa seba. Dobrú chuť!