Králičie roládky
Roládky s medvedím cesnakom
Autor receptu: siuuu
Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila.* Ja som na roládky použila králičí chrbát, ale myslím, že aj
kuracie či iné vhodné mäsko bude v pohode, len bude potrebné upraviť dobu pečenia podľa druhu a hrúbky mäsa.
10 minút príprava |
5-8 minút na 190-200 °C |
Postup
- Mäsko naklepeme medzi mikroténovými vreckami, ochutíme zľahka soľou a korením, na každý kúsok položíme pásik sušenej šunky a rozložíme umytý a vody zbavený medvedí cesnak. Zrolujeme, v prípade potreby zaistíme špáradlom. Na masle opečieme zo všetkých strán a v rúre zohriatej na 190-200 °C dopekáme 5-7 minút, alebo podľa hrúbky mäsa.
- Na omáčku rozpustíme v panvici maslo, pridáme pokrájaný medvedí cesnak (umytý a odkvapkaný), zarestujeme, keď cesnak zmäkne pridáme suché vínko, necháme odpariť pár minút alkohol, pridáme smotanu, soľ, korenie, muškátový oriešok, prevaríme a rozmixujeme.
- Podávame s prílohou podľa chuti. Ja zvyčajne robím zemiaky (pyré alebo iba zľahka popučené), tentoraz som potrebovala minúť ryžu z iného varenia, tak bola ryža.