Kakaová roláda
Roláda s vaječným likérom
Autor receptu: redakcia
45 minút príprava |
7-10 minút na 200 °C |
Postup- Cesto: Žĺtky a kryštálový cukor spolu vyšľaháme. Polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao pridáme do žĺtkovej hmoty a zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Rúru vyhrejeme na 200 °C, cesto vylejeme na papier na pečenie a upečieme. Po upečení plát cesta zrolujeme.
- Krém: Mlieko, cukor, Zlatý klas a vaječný likér uvaríme na hustý krém. Necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zamiešame vychladnutý vaječný puding.
- Vychladnuté cesto rozprestrieme, natrieme krémom a opäť stočíme do rolády. Necháme v chlade stuhnúť.
|