Roláda s bielym krémom a jahodami
Autor receptu: marto990
Či už si na biely krém roztopíte pár kúskov bielej čokolády,
použijete jednoduchšiu kyslú smotanu, obľúbený tvaroh alebo týchto kombináciu, bude
chutiť stále osviežujúco lahodne.
15 porcií |
20 minút príprava |
7-10 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom ručným šľahačom do nadýchanej peny. Tak isto si vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Do žĺtkovej zmesi striedavo zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pracujte opatrne:)
- Na nízky plech vyložený pečiacim papierom vylejeme pripravené cesto a opatrne rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 7-10 minút, cesto by malo mať po upečení sveto zlatú farbu. Rúru sledutje, po 7 minútach nakuknite a poriaľ bude cesto upečené a po skúšobnom nadvihnutí papiera pôjde rolovať, korpus vyberte. Radšej skôr, než neskôr.
- Roládu po vytiahnutí preklopte na čistú utierku, stiahnete z nej papier a zarolujte z dlhšej strany do utierky. Nechajte vychladnúť.
- Môj biely krém je veľmi jednoduchý. Vyšľaháme si smotanu, do kyslej smotany zašľaháme ručne práškový cukor a spojíme smotanu so šľahačkou. Jahody si nakrájame na menšie kúsky. Keď roláda schladne, vybalíme ju z utierky, na jej povrch natrieme krém, poukladáme jahody a opäť zarolujeme. Minimálne na 15 minút šupneme do chladničky. Po vytiahnutí poprášime práškovým cukrom.
- Biely krém z originálneho receptu získaného z časopisu Apetit z júnového čísla 2013 odporúča krém pripravovať deň vopred, kde si roztopíme bielu čokoládu v smotane na šľahanie na miernom plameni za stáleho miešania. Takúto smotanu potom necháme schladiť, aj cez noc v chladničke. Na druhý deň po kvalitnom schladení vyšľaháme tuhý krém ktorý môžeme prípadne dosladiť práškovým cukrom. Ostatný postup s jahodami a rolovaním zostáva rovnaký.
Bon Apetit.