Rohlíčky Cappuccino
Autor receptu: danda3
Tento recept som našla vo vianočnom čísle Diany na návšteve u tety, prvýkrát som ho robila pred Vianocami 2011, a odvtedy už ani nepočítam koľkokrát, tiež na svadbu, či na rôzne oslavy. Rozpis je na jednu dávku, ale ja ich vždy robievam z dvoch, aj na fotkách sú dve dávky.
20 minút príprava |
10 - 12 minút na 160 °C |
Postup
- Ako prvé si rozpustíme cappuccino v 50 ml horúcej vody, použila som klasik, ale môžu byť aj iné príchute.
- Múku (môže byť aj celozrnná alebo špaldová) zmiešame s ostatnými prísadami a
- vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať minimálne 1 hodinu pri izbovej teplote.
- V pôvodnom recepte robili rohlíčky z valčeka 1 cm hrubého a 6 cm dlhého zo zúženými koncami, ale to by mi trvalo strašne dlho, pretože som ich chcela mať rovnaké, tak som si to zjednodušila formičkou v tvare rohlíčka. Položila som na ňu kúsok potravinárskej fólie, zobrala som kúsok cesta a vtlačila som ho do formičky.
- Pomocou fólie rohlíček vyklopíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme na 160 stupňoch 10 - 12 minút.
- Upečené rohlíčky.
- Po vychladnutí ich ponamáčame v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme rozpustením čokolády s kúskom cery, poleva musí byť hustá, nesmie veľmi stekať. Dáme do chladu stuhnúť. Z jednej dávky mi vyšlo cca 32 ks.
- Prichystané na svadbu.
- Pohľad z boku.