Rizoto z trhu

Autor receptu: domisska

Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať Miletičku. A bola som naozaj očarená - ako z tých gýčových fotiek, čo vám operačný systém ponúkne ako pozadie - toľko farieb tam bolo. Nakúpila som podľa nadšenia a v autobuse domov vymýšľala, čo z toho vznikne. A vzniklo toto:

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Ideálne natural ryžu, ja som však mala 1 vrecko dlhozrnnej.
  2. Šalotku pokrájame, pražíme na oleji a pridáme cuketu, nakrájanú na menšie kúsky. Keď cuketa trochu zmäkne, pridáme feferónový krém podľa chuti.
  3. Pripravíme si rukolu - väčšiu hrsť rukoly umyjeme a ručne natrháme do taniera. Prelejeme šalátovým olivovým olejom. Toto bude základ, na ktorý neskôr pridáme rizoto.
  4. Čerstvý listový špenát - asi dve hrste - umyjeme a prelejeme vriacou vodou. Inak tepelne neupravujeme - to by sme si mohli rovno kúpiť mrazený.
  5. K uvarenej ryži pridáme cuketu, kukuricu a nakoniec aj špenát a všetko dobre zamiešame. Potom servírujeme na rukolový šalát. Môžeme pridať strúhaný parmezán, ja som ho však nemala k dispozícii. Zaujímavá je pikantná chuť feferónov so sladkou chuťou kukurice a výraznou chuťou rukoly.