Rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Výborná pochúťka na chlieb alebo pečivo.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
480 minút na 90 °C |
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky asi 1x1cm a mäso na kocky 2x2cm. Dáme do väčšej misky, pridáme soľ a dobre premiešame. Všetko zalejeme dobrým bielym suchým vínom (ja som použil Veltlín zelený...) a vložíme do pomalého hrnca. Varíme na nízkom stupni LOW 8-10 hodín.
- Po uvarení je mäso mäkké a rozpadáva sa na vlákna... ešte ho trocha rozpučíme "šťouchadlom" na zemiaky a premiešame. Naplníme do pohárov alebo misiek, ktoré nakoniec zalejeme vzniknutou šťavou a masťou...
- Po vychladnutí dáme do chlaničky stuhnúť. Natierame na chlieb alebo pečivo. Pre dlhšie použitie možno aj sterilizovať ale neskúšal som...