Rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Výborná pochúťka na chlieb alebo pečivo.

8-10
porcií
15 minút
príprava
480 minút
na 90 °C

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky asi 1x1cm a mäso na kocky 2x2cm. Dáme do väčšej misky, pridáme soľ a dobre premiešame. Všetko zalejeme dobrým bielym suchým vínom (ja som použil Veltlín zelený...) a vložíme do pomalého hrnca. Varíme na nízkom stupni LOW 8-10 hodín.
  2. Po uvarení je mäso mäkké a rozpadáva sa na vlákna... ešte ho trocha rozpučíme "šťouchadlom" na zemiaky a premiešame. Naplníme do pohárov alebo misiek, ktoré nakoniec zalejeme vzniknutou šťavou a masťou...
  3. Po vychladnutí dáme do chlaničky stuhnúť. Natierame na chlieb alebo pečivo. Pre dlhšie použitie možno aj sterilizovať ale neskúšal som...