Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som upiekla výbornú pochúťku. Už mám tu recept Rigó Jancsi, ale sú to rezy, aj keď veľmi skvelé, ale táto fajnotka nemá chybu..a kto to bol Rigó Jancsi, o tom som podrobne popísala v tom predchádzajúcom recepte...

17
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si urobila šlahačku, lebo tá musí ísť do chladničky...V 300ml .mlieku som vymiešala do tuha 2 sáčky šlahačky rastlinnej v prášku aj so stužovačom...do rajnice som dala roztopiť čokoládu nad parou..
  2. pridala som roztopenú čokoládu a poriadne vymiešala do tuha..uložila do chladničky, pokiaľ sa všetko upečie..
  3. Pripravila som si 6 lyžíc práškového cukru a 6 celých vajec...
  4. vymiešala všetko do tuhej hmoty..
  5. zmiešala som 60g.hladkej preosiatej múky s 3 lyžicami kakaa a po lyžičkách som opatrne vmiešavala do cesta...
  6. Maffinovú formu som vymazala olejom a cesto som po lyžičkách naliala do formy...pozn: toto cesto je pre 17 maffín...takže som to riešila tak, že cesto , čo mi zvýšilo, som vyliala do okrúhlej formy, lebo mám iba jednu maffinovú formu..
  7. Trúbu som predhriala na 180st. a piekli sa 15 min..a takto vyzerajú upečené..maffiny som nechala úplne vychladiť..pokiaľ sa chladili, pripravila som čoko polevu..
  8. 100g. čokolády a 2 lyžice masla som nechala roztopiť nad parou...vychladnuté vrchnáčiky maffín som namočila do čokolády a uložila do chladničky stuhnúť...po stuhnutí čokolády, som vrchnák maffinky odrezala ostrým nožom...
  9. spodnú časť maffinky som potrela marhuťovým lekvárom..pre vylepšenie chute som ešte uložila na lekvár domáce kandizované pomarančové kôry, ale nemusia byť...
  10. na lekvár som natrela šlahačkový krém...
  11. a položila na to čokoládový vrchnák..
  12. a všetko je hotové...je to niečo veľmi chutné, ak to vyskúšate, prajem vám dobrú chuť...