Ríbezľovo-orechové rezy
Autor receptu: janocka84
Veľmi jednoduchý na prípravu. Dnes to bolo ala "čo chladnička dá" Trocha som pozmenila
starý slovenský recept a výsledok je super.
20-25 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Cukor vymiešame s celými vajíčkami, pridáme džem a roztopené maslo a poriadne premiešame.
- Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté / rozdrvené orechy. Ja som nemlela, dala som ich do sáčku a pár krát poklepala tĺčikom na mäso.
- Pekáč vymastíme a posypene hrubou múkou a vylejeme doň cesto. Rovnomerne rozotrieme.
- Dáme piecť pri 180° na 35min.
- Potom koláč veľmi jemne natrieme jahodovým džemom. Ak nemáme, môžeme použiť aj ríbezľový, ktorý sme dávali do cesta. Povrch posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Kto má rád citrusy, môže pokvapkať koláč kvapkami citrónovej šťavy, dá tomu príjemnú chuť. Prajem dobrú chuť.