Ríbezľovo-orechové rezy

Autor receptu: janocka84

Veľmi jednoduchý na prípravu. Dnes to bolo ala "čo chladnička dá" Trocha som pozmenila starý slovenský recept a výsledok je super.

20-25
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cukor vymiešame s celými vajíčkami, pridáme džem a roztopené maslo a poriadne premiešame.
  2. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté / rozdrvené orechy. Ja som nemlela, dala som ich do sáčku a pár krát poklepala tĺčikom na mäso.
  3. Pekáč vymastíme a posypene hrubou múkou a vylejeme doň cesto. Rovnomerne rozotrieme.
  4. Dáme piecť pri 180° na 35min.
  5. Potom koláč veľmi jemne natrieme jahodovým džemom. Ak nemáme, môžeme použiť aj ríbezľový, ktorý sme dávali do cesta. Povrch posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Kto má rád citrusy, môže pokvapkať koláč kvapkami citrónovej šťavy, dá tomu príjemnú chuť. Prajem dobrú chuť.