Ovocný sirup
Ríbezľovo-egrešový sirup
Autor receptu: violeta
Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci
nápoj.
14,7 l porcií |
20 minút na 90 °C |
Postup
- Umyté ríbezle a egreše odšťavím a následne šťavu prevarím. Miešam a varím, pokiaľ zmizne pena z povrchu.
Vypnem sporák a vmiešam cukor.
Hrniec uložím do pivnice, občas tekutinu premiešam. V pivnici ho nechám do druhého dňa.
- Na ďalší deň si pripravím poháre a viečka. Viečka vyváram v slanej vode.
Sirup nechám rozvariť a horúcim naplním poháre. Uzavriem a dám sterilizovať na 90 °C na 20 min.
- Na 1 l čistej ovocnej šťavy dávam 500 g kryštálového cukru.