Ovocný zákusok
Rezy z drobného ovocia (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný zákusok som urobila z mrazeného drobného ovocia: maliny, černice, červené a čierne ríbezle.
20 porcií |
40 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila.
- Oba korpusy sa piekli 10 min a ešte za horúca som stiahla z nich kožu.
- Za horúca to ide veľmi ľahko, prstami chytím na jednej strane a jedným ťahom ju odstránim. Oba korpusy sa chladili na mriežke.
- Pripravím si najprv vanilkový krém, ten potrebuje stuhnúť v chladničke. Robím to tak, že rajnicu s pudingom ponorím do studenej vody a mám to omnoho rýchlejšie.
- Zatiaľ maslo s cukrom vymiešam do peny. Potom po lyžičke pridávam vychladnutý puding a napokon pridám orechový likér a všetko spolu vyšľahám.
- Krém odložím do chladničky, ale odoberiem z neho tretinu a tú nechám v chladničke až do druhého dňa.
- Na podnos si pripravím prvý korpus. Do rajnice dám drobné ovocie zohrievať. V 300 ml vody vymiešam malinový puding, pridám vanilkové cukre a 7 PL detskej krupice a začnem všetko spolu variť. Keď začne hustnúť, ešte horúci krém postupne ukladám na pripravený korpus, tak že najprv uložím jednu časť a tam kde som začala je už vlažný a zase ukladám ďalší rad. Dám do chladničky stuhnúť.
- Ešte na vlažný krém natriem vanilkový krém...
- ... a ihneď položím druhý korpus a dám zaťažený 4 kg cukru do chladničky na noc.
- Na druhý deň korpus potriem horúcim drienkovým lekvárom a natriem odložený krém a opäť musí do chladničky, aby bol dostatočne vychladený pre navrstvením šľahačky. Smotamu s cukrom a Smetafixom vyšľahám a natriem na koláč. Opäť putuje do chladničky.
- Zákusok krájam horúcim nožom. Posypala som ho strúhanou bielou aj horkou čokoládou.
Prajem vám dobrú chuť.