Jablkový zákusok

Rezy s jablkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jemné ako pavučinka.

40 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, vajcia a cukor vyšľahať,
  2. pridať Zl. klas a múku. Nechať asi 51 g na hnetenie na dosku.
  3. Cesto spracovať, zabaliť do mikroténu a odložiť na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhlo.
  4. Potom rozdeliť na 3 časti
  5. a vyvaľkať asi vo veľkosti 25 x 25 cm a uložiť na vymastený plech. Piecť 7 - 10 min. Pri vyberaní dať pozor, lebo cesto je veľmi krehké alebo každé cesto upiecť na inom plechu a nechať vycladnuť.
  6. Jablká rozvariť s cukrom, pridať smotanu. Variť na miernom ohni, zavariť Zl. klas 1,5 - 2 ks podľa toho koľko jablká pustia šťavu
  7. Pridať maslo,orechy a zamiešať, aby sa vstrebalo do plnky.
  8. Väčšu časť plnky rozotrieť na dva pláty, trochu plnky nechať na vrch. POZOR! Pri prekladaní TREBA SI POMôCŤ NEJAKÝM KARTÓNOM, ABY SA CESTO NEPOLÁMALO, LEBO JE KREHKÉ.
  9. Vrch posypať orechami a nechať odstáť v chlade, stuhnuť do druhého dňa.