Rezy Bronhi (fotorecept)

Autor receptu: vavan

ako využiť zvyšné bielky tento zákusok som skúšala asi 5 krát kým som bola spokojná s výsledkom najviac ma oslovila tá plnka je taká svieža v originál recepte ide navrch čokoládova poleva ale tá ma moc neoslovila zo šľahačkou je zákusok lahodnejší stojí za vyskúšanie

160 minút
na 10-15 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech veľkosť:35x25Vyšlaháme bielky,pridáme cukor vyšľaháme dotuha primiešame ostatné suroviny múku,maizenu,ocot,olej.Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie upečieme.Takisto upečieme aj druhý Tretí plát upečieme tak isto len pridáme 2 PL tmavého kakaa.Pečieme pri 160°C keď navrchu zozlatnú ,skúsime špáratkom či už je upečené. keď sa nelepí už je hotové.Preložíme na studenú podložku odstránime vrchnú kôrku necháme vychladnúť. To isté urobíme s ďalšími 2 plátmi.
  2. Nad parou si rozpustíme čokoládu s palmarínom a natrieme s ňou biele pláty,necháme stuhnúť.
  3. Krém:V ¾ litra mlieka cukríky roztopíme.V ostatnom mlieku rozmiešame dobre kopcovitými lyžicami múku a škrob a vlievame do horúceho cukríkového mlieka a uvaríme na hustú kašu.Do ešte teplej vmiešame maslo.Krém chladíme za častého miešania.
  4. Do vychladnutého krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  5. Plnku si rozdelíme na tri časti do jednej časti primiešame 2PL preosiateho kakaa.Na plech alebo tácku si uložíme biely plát,natrieme bledou plnkou,dáme tmavý plát natrieme tmavou plnkou,zas biely plát natrieme bledou plnkou dáme stuhnúť do chladničky a po stuhnutí natrieme šľahačkou alebo polejeme čokoládovou polevou nám chutí viac verzia zo šľahačkou je taký lahodnejší.
  6. dáme tmavý plát natrieme tmavou plnkou,
  7. priložíme biely plát potrieme bledou plnkou,dáme stuhnúť do chladničky po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou alebo natrieme šľahačkou nám chutí viac verzia zo šľahačkou je lahodnejší
  8. pridávam Vám aj obrázok cukríkov odporúčam kúpiť o jedny viac aby Vám ich nepojedli skôr ako budete pripravovať zákusok :-))))(dostať ich v COOPalebo CBA) Pokrájame na rezy.Dobrú chuť.