Rezne v snehovom cestičku (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kare jemne naklepeme,osolíme a okoreníme.
  2. Do struhanky nastruhame syr a premiešame.
  3. vajcia si oddelíme a žltky rozšľaháme asi 1 dl mlieka a bielky vyšľaháme ,tak napoly./väčšinou robievam,ked sa mi zvyšia bielky a vtedy miesto žltka potriem mäso horčicou,aby sa strúhanka na mäso prilepila./
  4. Rezeň najprv namočíme do žltka a hned obalíme v struhanke.
  5. Do bielkového snehu pridáme 1 PL solamilu a zamiešame.rezeň pred pečením namočíme dobielkového cestička ,
  6. a vo väčšom množstve tuku z obidvoch strán vypražíme do ružova.Ja pri vypražaní nakrájam aj surový zemiak na kolieska.Tak sa mi tuk nepáli.