Rezance s tvarohovou plnkou v ceste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180-220 °C

Postup

  1. Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom tak, aby sa vytvoril krém. Tvaroh prepasírujme cez sito, vmiešame doň citrónovú kôru, žĺtkovú zmes, hrozienka a kyslú smotanu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne a zľahka ho vmiešame do tvarohovej zmesi. Nakoniec vmiešame aj uvarené cestoviny.
  2. Vymastíme stredne veľký hlboký plech, na dno položíme 3 vrstvy ťahaného štrúdľového cesta, pričom každú vrstvu natrieme rozpusteným maslom, a položené cesto posypeme vrstvou strúhanky. Do takto pripraveného podkladu nalejeme tvarohovo–rezancovú zmes a navrch položíme ďalšie tri maslom natreté pláty závinového cesta.
  3. Povrch hojne posypeme hoblinami masla a vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180–220 stupňov Celzia asi 30 minút dozlata. Hotový múčnik vyberieme z rúry a necháme ho mierne vychladnúť 10 minút. Potom z neho ostrým nožom nakrájame štvorce 10 x 10 cm, ktoré posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.