Restovaná bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto jedlo som jedávala pravidelne, ale poslednú dobu kupujem iba kuracie pečene a tak som zabudla na iné. Minule som bola v mäsiarni a videla som bravčovú, tak som kúpila, ale len vyše 300g, lebo neviem, či moj priateľ takúto má rad. Ak nie, teším sa,že si ju zjem sama.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Nakrájame pečeň na asi centimetrové plátky, slaninu na tenké plátky a narežeme oboje na okrajoch. Tiež nakrájame cibuľu, paradajku aj papriku.
  3. Na oleji si speníme cibuľu, osmahneme, prodáme umytu ryžu a trocha podusíme, osolíme a podlajeme vodou(asi 1,5 cm nad ryžu) a uvaríme ju za občasného miešania( pod pokrievkou). Ryžu som robila skor ako pečeň, lebo je to rychla príprava a aby ryža došla.
  4. Postupne si pomúčime plátky pečene( do múky dať aj soľ).
  5. Na tochu oleja dáme urestovat najprv slaninku. Vyberieme ju na tanier.
  6. Potom dáme restovať pečeň.
  7. Orestovanú pečeň vyberieme na tanierik ku slaninke.
  8. Vo výpeku potom orestujeme aj papriku, cibulu a paradajku, bude to obloha k papaniu. Dobrú chuť.