Restovaná bravčová pečeň (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Toto jedlo som jedávala pravidelne, ale poslednú dobu kupujem iba kuracie pečene a tak som zabudla na iné. Minule som bola v mäsiarni a videla som bravčovú, tak som kúpila, ale len vyše 300g, lebo neviem, či moj priateľ takúto má rad. Ak nie, teším sa,že si ju zjem sama.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Nakrájame pečeň na asi centimetrové plátky, slaninu na tenké plátky a narežeme oboje na okrajoch. Tiež nakrájame cibuľu, paradajku aj papriku.
- Na oleji si speníme cibuľu, osmahneme, prodáme umytu ryžu a trocha podusíme, osolíme a podlajeme vodou(asi 1,5 cm nad ryžu) a uvaríme ju za občasného miešania( pod pokrievkou). Ryžu som robila skor ako pečeň, lebo je to rychla príprava a aby ryža došla.
- Postupne si pomúčime plátky pečene( do múky dať aj soľ).
- Na tochu oleja dáme urestovat najprv slaninku. Vyberieme ju na tanier.
- Potom dáme restovať pečeň.
- Orestovanú pečeň vyberieme na tanierik ku slaninke.
- Vo výpeku potom orestujeme aj papriku, cibulu a paradajku, bude to obloha k papaniu. Dobrú chuť.