Bravčové rebierka
Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke,
podávané s jazmínovou ryžou.* Táto kombinácia korenistého mäsa a bohatej omáčky je skvelým spôsobom, ako očariť
vaše chuťové poháriky. Pripravené s láskou a starostlivosťou, túto lahôdku budete chcieť mať v repertoári pre špeciálne
príležitosti alebo len na rozveselenie bežného dňa. Takže, nech sa začne dobrodružstvo v kuchyni plné chutí a vôní!
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu 600 ml vody s ryžovým octom, sójovou omáčkou a cukrom. Pridajte bobkové listy a čili papričky. Rebrá narežte tak, aby dva kusy zostali spolu. Všetko pridajte do horúceho vývaru a 1 až 1 ½ hodiny vo vývare varte domäkka.
- Ryžu s anízom a klinčekmi uvarte v jemne osolenej vode podľa návodu na obale.
- Medzitým odmerajte 400 ml vývaru z rebier, preceďte cez sitko do hrnca a zredukujte jemným varením na 300 ml. Kukuričný škrob zmiešajte s 2 až 3 lyžicami studenej vody a pridajte do redukujúceho vývaru. Omáčku nechajte 3 minúty variť.
- Do omáčky pridajte opäť rebrá a nechajte postáť.
- Pak choi očistite a umyte, osušte a pozdĺžne rozštvrťte. Na panvici rozohrejte olej. Pak choi v nej opečte a jemne dochuťte soľou.
- Na servírovanie nasypte ryžu do misiek, navrch pridajte rebrá a pak choi, polejte omáčkou. Ozdobte koriandrom a podávajte.