Ražniči z lososa

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z korenia na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  2. Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  3. Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  4. Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  5. Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.
  6. Podávame s Ajvarom a opečenými kúskami chleba.