Ražniči na pórkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do špízov pridať kúsky prerastenej oravskej slaninky. Jedlo však bude kalorickejšie.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Kuracie prsia nakrájame na rovnomerné kúsky, cuketu, cibuľu a pór na hrubšie kolieska, cherry paradajky na polovice.

  2. Na špíz striedavo napichneme kuracie mäso a zeleninu, osolíme, okoreníme a opečieme. Uložíme na tanier a prikryjeme alobalom.

  3. Zelené kúsky póru mierne orestujeme na oleji, pridáme korenie karí, zalejeme smotanou a vínom a mierne podusíme. Servírujeme s hotovým ražniči.