Raňajkové oko

Autor receptu: tinca

Tento recept som pospájala z dvoch, lebo ani jeden sa mi sám nepáčil a nazvala som ho podľa seba. Je to z prílohy receptov Chvíľka pre teba.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chlieb si obrerežeme od kôrky, alebo použijeme toust. Cukrárskym vykrajovátkom si v strede vyrežeme kruh, veľkosti, aby sa nám tam zmestilo vajíčko. Chlieb posolíme a touto stranou opekáme na oleji ako hrianku súčasne aj s kruhom čo nám zostal /v recepte to nebolo, ale je ho škoda/. Potom hrianku otočíme, jemne potrieme cesnakom a vyklepneme do kruhu vajíčko. Ja som si pomohla maličkou naberačkou a ďalej opekáme, ale veľmi pomaly tak, že striedavo odkladáme pánev z ohňa preč. Je to z dôvodu, aby sa nám bielok zatiahol a žltok nevytiekol. Na druhej panvici si orestujeme do chrumkava slaninku a ogrilujeme mladé cibuľky. Hrianky dáme na servítok, aby sa zbavili prebytočného tuku. Žltok poprášime korením a sladkou červenou paprikou.
  2. Podávame s grilovanými cibuľkami a chrumkovou slaninkou. A raňajky /trochu ináč/ sú hotové, môžeme chrumkať a zapíjať vlažným čajom. Pre oponentov, slaninka nemusí byť, dokonca aj hrianky môžeme urobiť diétne na suchej teflónke. Môžeme podávať aj so sezónnou zeleninkou.