Rakúska Marmorkuchen
Autor receptu: lilianne9
Rakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som
vyskúšala mnoho receptov, a ani jeden nebol presne taký, aký som si predstavovala.
Včera som nakoniec vyskúšala originál recept starej mamy, ktorý bolo ešte treba
prekladať z němčiny, ale zadarilo sa a konečne bol koláčik podla mojich predstáv :-) keď
som zacítila z rúry tú pravú vôňu a zbadala, ako narástol...
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo si vyšlaháme s cukrom a jedným vanilkovým cukrom. Primišame mlieko, štipku soli, vajíčko a postupne aj múku s práškom do pečiva. Cesto dobre miešame, potom polovicu prelejeme do druhej misky.
- Do prvého cesta pridáme nastrúhanú kôru a vanilkový cukor. Do druhého lekvár, kakao a škoricu. Dobre premiešame, potom vymastíme a vysypeme formu na biskupský chlebíček, najprv nalejeme světle cesto, potom tmavé, jemne zamiešame vidličkou.
- Pečieme na 180 stupňoch, 40 minut. Po upečení vyklopíme z formy a vrch posypeme cukrom.