Rajčinová kapusta
Autor receptu: marienka44
Teraz v lete je to osviežujúci prívarok.
4 porcie |
30 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme variť pokrájanú kapustu, vody len toľko, aby bola kapusta prikrytá. Súčasne pridáme koreniny: 2 bobkové listy, soľ /ja som dala aj polovičku kocky hovädzieho bujónu/, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvo mletú rascu.
- Po uvarení kapustu zasmažíme : na bravčovú domácu masť spolu s olivovým olejom dáme usmažiť pokrájanú cibuľku /už je dostať na trhu mladú cibuľu/, pridáme hladkú múku. Spolu popražíme a bledú zpražku zalejeme vodou. Pridáme do kapusty spolu s rajčinovým pretlakom domácim. Ja mam svoj zavarený v pohároch, rok 2009/. Povaríme chvíľu a dochutime cukrom /ja som dala trstinový asi 2 PL/ a citrónom.Rajčinový pretlak je prirodzene kyslý, tak cit. šťavy netreba veľa.
- KLasicky sa dáva ocot, ale som čítala, že ocot je škodlivý, tak dávam citrónovú šťavu. Ocot robi kožné problémy viacerým ľuďom a spôsobuje úbytok červených krviniek.