Quiche s tekvicovým cestom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na taketo tekvicove cesto som videla uz dost davno v jednej kucharskej knihe. Konecne som si nasla cas a cesto som vyskusala. Bola som s nim spokojna, preto ho posuvam dalej.

6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ocistenu a pokrajanu tekvicu som si uvarila nad parou.
  2. Vychladnutu tekvicu som roztlacila tlacitkom na zemiaky a pridala som k nej muku, vajicko, trochu soli a cerstvo namlete korenie styroch farieb. Z uvedenych prisad som spracovala jemne cesto.
  3. Cesto som rozvalkala a ulozila do pomastenej okruhlej formy23cm.
  4. Na masle som si poprazila nakrajane vnutorne hrube casti mangold a neskor som k nim pridala nakrajane sampiony.
  5. K oprazenym sampionom som potom pridala na vacsie kusky nakrajane listy mangold.
  6. Vajicka som rozslahala v sladkej smotane. Smotanu som ochutila solou a cerstvo pomletym korenim. Smotanovu omacku som potom naliala na spareny vychladnuty mangold.
  7. Ja som pouzila syr s modrou plesnou, ktory som si urobila doma. Moze sa ale pouzit aj slovenska Niva, hocijaky tvrdy syr alebo aj kozi syr.
  8. Smotanovu omacku som vyliala na pripravene cesto a na vrch som poukladala platky syra.
  9. Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Quiche som podavala so salatom z cervenej kapusty s pomarancom a mandarinkami.