Mriežkový čerešňový koláč
Pudingový mrežovník s čerešňami (fotorecept)
Autor receptu: marienka44
Recept pochádza zo stránky Dobré jedlo. Keďže prvýkrát upečený veľmi chutil, musela som koláčik upiecť znova.
8 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom, pridáme vajce, maslo, mlieko a dôkladne spracujeme cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vystelieme ním dno i boky formy, vymastenej a vysypanej múkou.
- Pred nanesením plnky cesto popicháme vidličkou.
Pripravíme plnku. Z mlieka, zo Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom a s maslom. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh, vyšľahaný sneh a maizenu.
- Plnku navrstvíme na cesto a naukladáme čerešne.
- Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásy, ktoré uložíme v tvare mriežky na povrch. Okraje pritlačíme.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov do zlatista. Vychladnutý koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.
- Moja tortová teflónová forma mala priemer 22 cm.