Kysnutý koláč

Pudingové slimáky pohladkané marhuľovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné aj na desiatu či sladké raňajky :-)

19
porcií
25-30 minút
na 190 °C

Postup

  1. V mlieku roztopíme maslo pri pomalom zahrievaní. Necháme trochu vychladnúť. Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru a prilejeme asi 50 ml mlieka v ktorom máme rozpustené maslo. Pozor musí byť vlažné, nie horúce. Necháme urobiť kvások.
  2. Asi po 15 min. pridáme ostatné suroviny a zamiesime cesto. Po zamiesení necháme cesto v prikrytej mise vykysnúť. U mňa to bola 1 hod. Záleží od izbovej teploty. Cesto zdvojnásobí objem.
  3. Pokiaľ cesto kysne, tak uvaríme zo surovín určených na náplň puding a necháme vychladnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik o veľkosti 40 × 60 cm. Potrieme vychladnutým pudingom.
  4. Cesto zrolujeme ako závin a krájame kolieska so šírkou 2 cm a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie či vymazaný olejom. Na plechu ešte necháme podkysnúť 30 min.
  5. Pečieme pri teplote 190 °C 25 - 30 min. do zlatista. Pokiaľ pečieme tak do hrnca si dáme džem a vodu, spolu to zohrejeme do horúca. Hneď po vybratí plechu, slimáky pohladkáme horúcim džemom a necháme vychladnúť.
  6. Prajem dobrú chuť ;-) Slimáky sú neskutočne mäkkučké, normálne sa rozplývajú na jazyku .
  7. :-)