Pudingoš

Autor receptu: jankanr

Najlepší čokoládový koláč. (bez kysnutia, ja dávam 1 1/2 dávky plnky)

Suroviny

Postup

  1. Najskôr urobíme plnku, aby nám stihla vychladnúť. Zo surovín na plnku si klasickým spôsobom urobíme puding. Do horúceho pudingu dáme palmarín a miešame až kým sa maslo nespojí s pudingom.
  2. Z Zmiešame všetky sypké suroviny na cesto a postupne pridávame droždie, olej a mlieko a nakoniec pridáme sneh z troch 3 bielkov. Vznikne krásne nadýchané cesto. (Mlieko pridávame postupne, poprípade dosypeme múkou). Cesto nekysne. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov. Postupne ich valkáme a plníme plnkou a zavinieme. Vždy dva kusy spolu prepletieme. Vzniknú 3 záviny (koláče). Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Hneď pečieme.