Pstruh potočný pečený v pahrebe
Autor receptu: eraserhead
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý
losos .....
Zoberte ľudí ktorých máte radi, ľahké svieže biele víno a upečte im vonku v prírode dobrú
rybu .....
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyhľadajte vo svojom okolí nejaký rybník kde chovajú ryby a kúpte ich zopár
- Ryby usmrtíme ranou tupým predmetom do hlavy a okamžite zbavíme vnútorností, okamžite preto aby stiekla z krvi (nezabudnite odstrániť aj žiabre)
- Cestou z rybníka a v rámci turistikiky si nazbierame za hrsť medvedieho cesnaku
- Založíme oheň (ja som použil vianočný stromček, ktorý si každoročne na prvú grilovačku-opekačku na tento účel odkladáme). Budeme potrebovať tlejúcu pahrebu, kým ju pripravíme venujeme sa klasickej opekačke (viď. bod 9 a 10).
Tiež dáme chladiť víno do jazierka.
- Rybu dôkladne osušíme a položíme na alobal (grilovací alobal, prípadne viac vrstiev obyčajného)
- Niekoľko listov medvedieho cesnaku zvinieme do ruličky a vložíme ich rybe do brucha, zopár listov položíme pod a na rybu. Jemne solíme zvnútra aj zvonka a pokropíme olejom.
- Rybu dôladne zabalíme do alobalu a kompletne zahrabeme do pahreby, už neprikladáme. V pahrebe pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti ryby.
Keď uplynul potrebný čas rybu opatrne vyhrabeme aby sa nepretrhol alobal, podávame so zvyškom nasekaného medvedieho cesnaku a správne vychladnutým vínom.
- Kým sa pečie ryba zbehneme k jazierku pre víno a popozeráme či medzi mušlami nenájdeme nejakú živú (tiež by sme ju dali do pahreby)
- kým vznikne pahreba klasik opeká toto ..........
- a tiež toto ...