Pstruh na modro (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V širokom hrnci uvedieme do varu dva litre vody. Cibuľu očistíme, ale neošúpeme. Mrkvu olúpeme a nadrobno pokrájame. Citrón umyjeme a polovičku pokrájame na plátky. Cibuľu a mrkvu dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, plátky citróna a víno a necháme asi 30 minút variť.


  2. Pstruhy očistíme pod tečúcou vodou, osušíme, dávame pozor, aby sme pritom nepoškodili kožu. Vývar osolíme a vložíme doň pstruhy. Necháme raz prejsť varom a potom necháme pstruhy asi 20 minút dôjsť. Sú hotové, keď sa dá chrbtová plutva jemne uvoľniť.


  3. Pstruhy vyberieme z vývaru a dáme na taniere. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno posekáme. Pstruhy ozdobíme vňaťou a zvyšným citrónom.