Pšenové dukáty s jarným šalátom

Autor receptu: danda3

Inšpiráciu som našla v starom časopise a konečne som sa dokopala k jeho realizácii. V pôvodnom recepte bol aj syr, ale ten som vynechala, je to super jedlo aj bez neho.

3 - 4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Na nete som sa dočítala, že pšeno netreba zalievať vriacou vodu, že sa z neho odplavujú všetky živiny, stačí ho dať do sita a premyť vlažnou vodu, kým netečie číra voda. Vyskúšala som a fungujem to, nie je vôbec horké. Takže ho len premyjem a nechám odkvapkať, medzitým si osmažím na troške oleja nasekanú cibuľku, potom pridám pšeno, trošku spolu opražím, zalejem vriacou vodou, pridám trošku soli.
  2. Nechám prikryté dusiť bez miešania 15 minút, potom vypnem a nechám postáť.
  3. Do pšena pridáme nasekaný cesnak - množstvo podľa chuti, dala som za hrsť - vajcia a škrob. Premiešame, vzniknutá masa sa nesmie rozpadávať.
  4. Formujeme malé fašírky,
  5. ktoré na trošku oleja opečieme z oboch strán. Z teto dávky mi vyšlo 12 ks.
  6. Podávame so šalátom.