Pšenové dukáty s jarným šalátom
Autor receptu: danda3
Inšpiráciu som našla v starom časopise a konečne som sa dokopala k jeho realizácii. V pôvodnom recepte bol aj syr, ale ten som vynechala, je to super jedlo aj bez neho.
3 - 4 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Na nete som sa dočítala, že pšeno netreba zalievať vriacou vodu, že sa z neho odplavujú všetky živiny, stačí ho dať do sita a premyť vlažnou vodu, kým netečie číra voda. Vyskúšala som a fungujem to, nie je vôbec horké. Takže ho len premyjem a nechám odkvapkať, medzitým si osmažím na troške oleja nasekanú cibuľku, potom pridám pšeno, trošku spolu opražím, zalejem vriacou vodou, pridám trošku soli.
- Nechám prikryté dusiť bez miešania 15 minút, potom vypnem a nechám postáť.
- Do pšena pridáme nasekaný cesnak - množstvo podľa chuti, dala som za hrsť - vajcia a škrob. Premiešame, vzniknutá masa sa nesmie rozpadávať.
- Formujeme malé fašírky,
- ktoré na trošku oleja opečieme z oboch strán. Z teto dávky mi vyšlo 12 ks.
- Podávame so šalátom.