Pšeno na póre so zeleninou

Autor receptu: natassa22

Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na obed so zeleninou, tak pridávam recept aj sem..

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno si pripravíme: 3 krát obaríme vriacou vodou, potom dáme do hrnca. Na jeden diel pšena cca 3 diely vody. Dusíme na miernom ohni cca 25min.
  2. Medzitým si na masle (oliv.oleji) speníme pór, podusíme zeleninku podľa chuti, dochutíme koreninami, každý ako má rád (ja som dala soľ, majorán, čierne korenie )
  3. Spolu potom zmiešame aj s pšenom, prilejeme málinko sladkej smotany / vegáni môžu použiť sladkú sójovú smotanu. Hotovo. Dobrú zdravú chuť prajem :)