Pšeno na póre so zeleninou
Autor receptu: natassa22
Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať,
ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na obed so zeleninou, tak
pridávam recept aj sem..
Postup
- Pšeno si pripravíme: 3 krát obaríme vriacou vodou, potom dáme do hrnca. Na jeden diel pšena cca 3 diely vody.
Dusíme na miernom ohni cca 25min.
- Medzitým si na masle (oliv.oleji) speníme pór, podusíme zeleninku podľa chuti, dochutíme koreninami, každý ako má rád (ja som dala soľ, majorán, čierne korenie )
- Spolu potom zmiešame aj s pšenom, prilejeme málinko sladkej smotany / vegáni môžu použiť sladkú sójovú smotanu.
Hotovo. Dobrú zdravú chuť prajem :)