Prekladaná terina s kapiou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Morčacie prsia vcelku uvaríme v osolenej vode. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
  2. V šľahačkovej smotane rozpustíme karí a osolíme. Privedieme k varu a pridáme vo vode namočené plátky želatíny. Smotanu necháme pri izbovej teplote pomaly vychladnúť asi na 30 °C.
  3. Plátky kapie dáme odkvapkať na sito. Do formy na srnčí chrbát vystlanej potravinovou fóliou postupne vrstvíme plátky morčacieho mäsa, kapie bez nálevu, plátky syra a zalievame vlažnou smotanou s karí.
  4. Necháme v chladničke 12 hodín odstáť, potom studený pokrm vyberieme z formy a krájame na plátky. Podávame s ľadovým šalátom a pestom z medvedieho cesnaku.