Prekladaná jablková štrúdľa
Autor receptu: sweetlaab
Pri príprave tejto štrúdle sme použili domáce tukové lístkové cesto použitím vzorom
prekladania cesta, ktorý
klasickej štrúdli pridá zaujímavú štruktúru. Jablkovú plnku môžeme ochutiť makom
alebo tvarohom. Viac na
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-
prekladana.html
20 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme lístkové cesto (postup na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-prekladana.html).
- Rozvaľkáme plát cesta na doske, použijeme hladkú múku ak sa cesto lepí,
- Pokvapkáme olejom a po dĺžke v strede posypeme pomletým makom, potom cukrom, pokvapkáme olejom.
- Posypeme jablkami, hrozienkami, citrónovou šťavou, cukrom, škoricou, strúhankou, pokvapkáme olejom.
- Kraje cesta porežeme na pásy a preložíme tak, aby sme uzavreli štrúdľu, podľa obrázka.
- Prenesieme na pomastený plech, potrieme bielkom, pečieme 15 min. pri 200 °C, potom 40 - 50 min. pri 180 °C, alebo do hnedo zlatista, potom posypeme práškovým cukrom a pred podávaním pokríjame.
- Prípravu a fotky tvarohovej štrúdle si pozrite na našom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/interlaced-apple-strudel-prekladana.html