Predjedlo z uhorky a lososového krému (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Teraz nám chutia rýchle letné predjedlá, ponúkam recept na jedno veľmi chutné predjedlo zo šalátovej uhorky a krému z údeného lososa, pre našu včerajšiu milú návštevu bolo priam ideálne v tejto letnej horúčave.

6
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som uhorku hadovku, ktorú som umyla a osušila.
  2. Pripravila som údeného lososa a syr.
  3. Plátky lososa som natrhala do hrnca,...
  4. ...rozmixovala som ho ponorným mixérom,...
  5. ...pridala som syr a rozmixovala spolu,...
  6. ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie,nesolila som, lebo losos a syr sú slané dosť...
  7. ...citónovú šťavu, znovu premixovala a hotový lososový krém som odložiila do chladničky.
  8. Uhorku som pokrájala na kolieska o hrúbke cca 2 cm.
  9. Ostrou čajovou lyžičkousom vydlabala malé mističky tak, aby dno a obvod zostali neporušené,...
  10. ...otočila som ich hore dnom a dala som ich odsať od prebytočnej vody na papierovú kuchynskú utierku.
  11. Zatiaľ som pokrájala zelenú vňať jarnej cibuľky.
  12. Uhorkové mističky som naplnila vychladeným lososovo - syrovým krémom.
  13. Ozdobilla som ešte kolieskami vňate jarnej cibuľky. Podávala som 3 ks na porciu pre jednu osobu s malými banketovými maslovými rohlíčkami. Krém je veľmi jednoduchý, rýchly a predjedlo je efektné na vzhľad, je mimoriadne chutné a osviežujúce, ako stvorené pre milú návštevu v horúčave.