Predjedlo z uhorky a lososového krému (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Teraz nám chutia rýchle letné predjedlá, ponúkam recept na jedno veľmi chutné predjedlo zo
šalátovej uhorky a krému z údeného lososa, pre našu včerajšiu milú návštevu bolo priam
ideálne v tejto letnej horúčave.
Postup
- Pripravila som uhorku hadovku, ktorú som umyla a osušila.
- Pripravila som údeného lososa a syr.
- Plátky lososa som natrhala do hrnca,...
- ...rozmixovala som ho ponorným mixérom,...
- ...pridala som syr a rozmixovala spolu,...
- ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie,nesolila som, lebo losos a syr sú slané dosť...
- ...citónovú šťavu, znovu premixovala a hotový lososový krém som odložiila do chladničky.
- Uhorku som pokrájala na kolieska o hrúbke cca 2 cm.
- Ostrou čajovou lyžičkousom vydlabala malé mističky tak, aby dno a obvod zostali neporušené,...
- ...otočila som ich hore dnom a dala som ich odsať od prebytočnej vody na papierovú kuchynskú utierku.
- Zatiaľ som pokrájala zelenú vňať jarnej cibuľky.
- Uhorkové mističky som naplnila vychladeným lososovo - syrovým krémom.
- Ozdobilla som ešte kolieskami vňate jarnej cibuľky. Podávala som 3 ks na porciu pre jednu osobu s malými banketovými maslovými rohlíčkami.
Krém je veľmi jednoduchý, rýchly a predjedlo je efektné na vzhľad, je mimoriadne chutné a osviežujúce, ako stvorené pre milú návštevu v horúčave.