Pralinkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný zákusok.
20 porcií |
60 minút príprava |
4x10 minút na 180 °C |
Postup
- Cestá som robila postupne tak ako zvyknem, pokiaľ sa mi pečie prvé, miešam si cesto druhé. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh.
- K žĺtkam som pridala práškový cukor, vanilínový cukor, horúcu vodu a vymiešala do peny. Do každého cesta som pridala napokon tvrdý sneh z bielkov, ktorý som opatrne zapracovala.
- Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto pripravené biele cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech 27 x 37 cm. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min.
- K vymiešanému základu presne ako na biely korpus som do kakaového pridala múku s práškom do pečiva a kakako. V tomto ceste som vynechala vanilínový cukor. Postupne som miešala cestá na korpusy a piekla.
- Upečené korpusy som nechala chladiť aj s papierom na mriežke.
- Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a pridala som ich už k teplému mlieku na sporáku. Uvarila som hustú kašu a keď už bola iba vlažná, pridala som maslo a cukor a dobre vymiešala.
- Pridala som roztopenú čokoládu a opäť premiešala mixérom.
- Krém som rozdelila na dve polovice a uložila do chladničky schladiť.
- Na kakaový korpus som natrela horúci džem a nechala som ho stuhnúť.
- Na džem som natrela polovicu krému.
- Na krém som položila prvý biely korpus a potrela som ho dvoma vrstvami horúceho džemu.
- Na džem som položila druhý biely korpus, natrela som ho horúcim džemom, len tenšou vrstvou a natrela som ho druhou polovicou krému. Na krém som položila kakaový korpus. Takto dokončený koláč som uložila na noc do chladničky a zaťažila som ho 4 kg cukru.
- Ráno som urobila polevu, poliala a upravila boky.
- Nakrájala na rezy a prajem vám dobrú chuť.