Pórový šalát

Autor receptu: betty60

Šalát som jedla raz na jednej príjemnej návšteve v Ostrave,veľmi nám všetkým chutil a chvílu trvalo,než sme pochopili,že je zo surového pórku.Robím ho dost často a v podstate i ako rýchlu večeru s celozrnným rožkom,bagetou či čiernym chlebom.Je dobré ho urobiť pár hodín pred podávaním,aby sa trošku uležal.Neviem presne ako určiť množstvo, ja ho robím vždy plnú misu,keď aj zostane,zjeme aj na druhý deň.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame pórek na drobné kúsky,pridáme na kocečky nakrájaný tvrdý syr,na kocečky nakrájanú šunku,zaváraný zeler v sladkokyslom náleve /je už nakrájaný na tenučké nudličky v pohári/,ananásový kompot/tiež ešte prekrájam na menšie kúsky/ a kukuricu z konzervy .Všetko premiešame a pridáme majonézu,môžme ju ešte zmiešať s jogurtom,to už záleží na vlastnej chuti a množstvo si každý určí sám,aby sa to všetko spojilo a dobre chutilo. Necháme odležať v chladničke a podávame.