Pomazánkové maslo po domácky

Autor receptu: adina1

Je tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná a najlepšie si ju viem vychutnať s jednoduchým jedlom. Tým môže byť aj doma vyrobené pomazánkové maslo s bylinkami štedro natreté na čerstvo upečenom pečivku.... receptov je tu na Vareche neúrekom, stačí si len vybrať ten pravý ... :-)))

15 minút
príprava

Postup

  1. Jogurt, smotanu a tvaroh spolu so soľou zmiešame. Cedník vystelieme plátienkom, alebo novou utierkou a vložíme ho do hlbšej misy tak, aby sa dno nedotýkalo a tekutina mohla voľne odtekať. Do takto pripraveného "hniezdočka" vylejeme zmiešanú jogurtovú zmes a zakryté necháme v chlade odtekať do druhého dňa. Z uvedeného množstva ingrediencií získame cca 500 g vynikajúceho pomazánkového masla.
  2. Do hmoty môžeme pridať ľubovoľné príchute .... napr. cesnak, chren, bylinky, olivy,mletú papriku atď. podľa Vašej aktuálnej chuti. Fantázii sa medze nekladú. Ja si ho najlepšie vychutnám na celozrnnom pečive s hojnou vrstvou čerstvo natrhaných byliniek a zeleninovým šalátom. Je to chutné a najmä zdravé.