Pomazánkové maslo po domácky
Autor receptu: adina1
Je tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná a najlepšie si ju viem vychutnať s jednoduchým jedlom. Tým môže byť aj doma vyrobené pomazánkové maslo s bylinkami štedro natreté na čerstvo upečenom pečivku.... receptov je tu na Vareche neúrekom, stačí si len vybrať ten pravý ... :-)))
Postup
- Jogurt, smotanu a tvaroh spolu so soľou zmiešame. Cedník vystelieme plátienkom, alebo novou utierkou a vložíme ho do hlbšej misy tak, aby sa dno nedotýkalo a tekutina mohla voľne odtekať. Do takto pripraveného "hniezdočka" vylejeme zmiešanú jogurtovú zmes a zakryté necháme v chlade odtekať do druhého dňa.
Z uvedeného množstva ingrediencií získame cca 500 g vynikajúceho pomazánkového masla.
- Do hmoty môžeme pridať ľubovoľné príchute .... napr. cesnak, chren, bylinky, olivy,mletú papriku atď. podľa Vašej aktuálnej chuti. Fantázii sa medze nekladú. Ja si ho najlepšie vychutnám na celozrnnom pečive s hojnou vrstvou čerstvo natrhaných byliniek a zeleninovým šalátom. Je to chutné a najmä zdravé.