Gaštanové drobné pečivo
Pomarančovo–gaštanové keksíky
Autor receptu: redakcia
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.
6 porcií |
20 (+ odležanie cest minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Studené maslo nakrájame na malé kúsky, posypeme múkou, práškovým cukrom, soľou a prstami vytvoríme mrveničku. Pridáme žĺtky, nastrúhanú pomarančovú kôru a rýchlo premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu.
- Dva plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej hladkou múkou na hrúbku asi 3 mm a ostrôžkou vykrajujeme štvorce
s rozmermi 4 x 4 cm. Ukladáme ich na plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 12 minút. Po vytiahnutí
z rúry necháme vychladnúť.
- Po dva keksíky spojíme gaštanovým pyré.
- Nad vodným kúpeľom rozpustíme nalámanú čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Prelejeme do menšej misky
a zošikma do nej namáčame polovice keksíkov. Necháme stuhnúť na mriežke.