Pomarančovo-mandľový koláč
Autor receptu: momi
V jesenných a zimných dňoch tento voňavý netradičný koláč určite poteší všetky zmysly. Veľmi jednoduchý a bez použitia múky. Odradiť môže čas prípravy, ale v skutočnosti je to šup šup, iba varenie pomarančov zaberie nejaký ten čas. Recept je od kamarátky Eriky, asimilovanej Londýnčanky slovenského pôvodu, okrem iného vynikajúcej cukrárky.
8 porcií |
120 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pomaranče aj so šupkou povarte vo vode do úplného zmäknutia (cca 2 hodiny, ideálne je použiť chemicky neošetrené pomaranče). Po uvarení vyberte z vody a roxmixujte ponorným mixérom na kašu.
- Do pomarančovej kaše vmiešajte ostatné ingrediencie. Predhrejte si trúbu na 200 C. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech (okrúhla forma). Pečte cca 45 minút (podľa potreby znížte teplotu).
- Po vychladnutí polejte vašou obľúbenou polevou - klasickou čokoládovou; čokoládovou ganache, polevou z bielej čokolády alebo polevou z citrónovej a pomarančovej šťavy a práškového cukru.