Pomarančová torta
Autor receptu: petravoska
Recept vznikol úpravou receptu na citrónovú tortu.
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku s práškom do pečiva, strúhankou a kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 40 min. pri 170 stupňoch.
- Pomarančovú a citrónovú šťavu (môže v nej byť aj trochu dužiny z pomaranča, prípadne trochu pomarančové sirupu) vymiešame s cukrom a spojíme s mliekom. Podľa návodu pripravíme želatínu, ktorú spojíme s mliečnou zmesou a necháme stuhnúť. Do stuhnutej želatíny primiršame vyšľahanú šľahačku so smetafixom. Korpus si rozrežeme na tri časti. Plnku rozdelíme na polovicu a natrieme medzi jednotlivé časti korpusu.
- Opäť vložíme do chladničky, kde plnka v torte stuhne. Ja tortu nechávam cez noc v chladničke. Po vybratí zdobíme šľahačkou a podľa chuti a vlastných predstáv.
- takto som ju ozdobila ja:
- a takto vyzerala v reze: