Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vynikajúca kombinácia chutí :-)

Suroviny

Postup

  1. Mnozstvo mäsa je len orientacne, zalezi od poctu stravnikov. Ja tu mam pokrajane na hrubsie kusky dobre mastne hovädzie rebro. Kazdy kus mäsa trosicku osolime a nasledne ho obalime v hladkej muke. Potom ho v panvici na horucom oleji z oboch stran rychlo opecieme...
  2. Pripravime si hlbsi pekac, oregano a cca 6 velkych strucikov cesnaku. Ale ten si mozte dat podla vasej chuti aj viacej :-) Dalej zo 4 - 5 dl hovädzieho vyvaru a sol... Na spodok pekaca nakrajame na mensie kusky cesnak, na ktory potom naukladame mäso. Cele posypeme dobre oreganom cca 1 kl a nakrajame znova cesnak. Podla potreby mäso este zvrchu osolime. Zalezi aj od vyvaru, aky je slany. Cele podlejeme vyvarom, ja som mala mäso skoro do 3/4 ponorene vo vyvare. A nasledne dame mäso piect do rury, ktoru sme si rozohriali na 200 °C...
  3. Ked uz vidime, ze sa mäso uz celkom prehrialo a zacalo vriet pekac vyberieme, zakryjeme alobalom, dame spät do rury a stisime na 160 °C a mäso nechame pomaly piect az do mäkka...
  4. Medzitym si spravime lubovolnu prilohu. Ja som pripravila ryzu. Na oleji som opiekla do hneda hrubsie nitovky, dala oplachnutu ryzu, zaliala dostatkom vody, pridala kusok masla a sol podla chuti...
  5. Mäso sa mi pieklo 2 hodiny, medzi pecenim som ho skontrolovala 2x .Na konci, ked uz bolo mäso krasne mäkke, som ho odkryla a este chvilku cca 15 minut piekla bez alobalu. Celkom nakonci som na 2 - 3 minutky prepla na horny ohrev, aby dostalo krajsiu opecenejsiu farbu ;-)
  6. Cesnak a oregano je u nas doma casto pouzivana kombinacia na hovädzie aj baranie mäso. Je to velmi chutne :-) Prilohu mozte dat podla chuti alebo to jest len s chlebom, ktory si mozte aj namacat do stavy ;-P Podava sa k tomu lubovolne nejaky salat, kompot alebo nieco kysleho. Dobru chut :-)