Pečená kačka

Pomaly pečená kačica

Autor receptu: tejaja

Chutná pečená kačica, s ktorou nie je veľa práce, stačí čas.

10 minút
príprava
300 minút
na 150 °C

Postup

  1. Kačicu dobre zvonku posolíme a votrieme do nej rascu.
  2. Kačicu uložíme do pekáča prsíčkami nahor a podlejeme vodou do výšky asi 2 cm.
  3. Celý pekáč s kačicou dôkladne zakryjeme alobalom. Použijeme viac pásov, ktoré sa budú trocha prekrývať, aby nikde nezostala medzera a počas pečenia sa voda nevyparila.
  4. Dáme do rúry a pečieme na 150 °C 5 hodín. Počas pečenia rúru neotvárame, kačicu neodkrývame, proste necháme ju pomaličky sa piecť.
  5. Po 5 hodinách kačicu vyberieme. Kačica bude krásne upečená, šťavnatá, na porciovanie nepotrebujeme nôž, porcie pekne oddelíme aj prstami. Kúsočky mäsa, ktoré ostanú na kostre, oberieme a použijeme na rizoto.
  6. Šťavu z pečenia precedíme a podávame zvlášť, každý si podleje podľa svojej chuti.