Pečená kačka
Pomaly pečená kačica
Autor receptu: tejaja
Chutná pečená kačica, s ktorou nie je veľa práce, stačí čas.
10 minút príprava |
300 minút na 150 °C |
Postup
- Kačicu dobre zvonku posolíme a votrieme do nej rascu.
- Kačicu uložíme do pekáča prsíčkami nahor a podlejeme vodou do výšky asi 2 cm.
- Celý pekáč s kačicou dôkladne zakryjeme alobalom. Použijeme viac pásov, ktoré sa budú trocha prekrývať, aby nikde nezostala medzera a počas pečenia sa voda nevyparila.
- Dáme do rúry a pečieme na 150 °C 5 hodín.
Počas pečenia rúru neotvárame, kačicu neodkrývame, proste necháme ju pomaličky sa piecť.
- Po 5 hodinách kačicu vyberieme.
Kačica bude krásne upečená, šťavnatá, na porciovanie nepotrebujeme nôž, porcie pekne oddelíme aj prstami.
Kúsočky mäsa, ktoré ostanú na kostre, oberieme a použijeme na rizoto.
- Šťavu z pečenia precedíme a podávame zvlášť, každý si podleje podľa svojej chuti.