Pohárový perník (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času.
Je to rýchla a nenáročná výroba. Mám ho stále rád dokonca aj mojím vnúčatám sa ľúbi.
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky potraviny dáme do misy a dobre rozmiešame, aby cukor bol spustený. Nech ho tam necitime pri ochutnaní.
- Ak to je dobré vymiešané tak to nalejeme na hlboký plech a dáme do vyhriatej rúry na 200°C piecť na pol hodinu (podľa typu rúry). Plech nech je suchý olej je v zarobenej zmesi.
- Po pol hodine skúsime klasicky šparatkom pichneme do perníka ak nalepí je hotovo. Hotového foto nemám prišla mi návšteva tak som potom nefotil. Perník necháme vychladnúť a až potom krájame. Takže Vám prajem dobrú chuť. Moja mierka pohár ktorí opatrujem ako relikviu staršie ročníky si isto pamätajú na klasické horčičaky.