Pochúťka z bielej čokolády

Autor receptu: 3sandra3

Je to obmena torty s horkou čokoládou, len som zmenila čokoládu.

Postup

  1. Cesto: Čokoládu si roztopíme vo vodnom kupeli. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva, zamiešame, pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, v ktorom je papier na pečenie a upečieme. /Pozn. Je to rozpis na tortu - forma priemeru 22 cm. Dnes som robila iba koláčik, tak som trochu ubrala z ingrediencií/.
  2. Krém: Čokoládu roztopíme opäť vo vodnom kúpeli. Vychladnutú, ale tekutú zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.
  3. Dokončenie: Na vychladnuté cesto som rozotrela trocha krému, uložila piškoty namočené v mlieku, opäť krém. Ozdobila som dekoračnou farebnou ryžou. Dala do chladničky stuhnúť.