Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové

Autor receptu: hannah27

Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá , ktoré zasýtia, nech určite vyskúša :D Postup som nefotila, lebo som nevedala že sa mi to podarí nad moje očakávania :D

6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Približne 1Oks veľkých zemiakov som uvarila do polomäkka ( 10 ks sa zmestí presne na veľký plech ako na obrazku ).
  2. Po uvarení necháme poriadne vychladnúť. Zemiaky prekrojíme a lyžičkou vydlabujeme stred. Ja to poriadne pomaly vyškrabkávam malou lyžičkou aby sa mi zemiak nerozpadol, treba trpezlivosť :D
  3. Vydlabanú hmotu pomágame a pridáme bryndzu , ja dávam aj tvaroh , opraženú slaninku a pažítku alebo vňatku (čo nájdeme ) a rozriedila som to mliekom , aby som z toho mala kašu.
  4. S touto plnkou plným zemiačky do plna , a ukladám na plech ( na plech dáme papier na pečenie ). Pečieme cca 30 min vo vyhriatej rúre , potom posypem vrh strúhaným syrom a nechám zapiecť . Toto jedlo neskutočne zasýti , na jednu porciu Vám vystačia aj 3-4 polky zemiakov. Podávame s kyslou smotanou, dobrú chuť :D