Plnené prasiatka
Autor receptu: najkuchticka
Zachutia a este aj potesia :)
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 160-170 °C |
Postup
- Potrebujeme na vykrajovanie okruhlé formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok.
- Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.
- Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku.
Orechy, rum, pr.cukor a hrozienka zmiešame.
- Po vykysnúti cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm.
Väčším kolieskom vykrojíme dupľonane kolieska.
Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potriene žltkom a priložíme druhé a jemne pozatlačáme.
Naplnené kolieska potrieme celé žltkom.
- Potom povykrajame menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dva maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhu vrchnu zo zbytku vytvarujeme ušká. Na očká použijeme hrozienka. Potrieme žltkom a upečieme.
- Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.