Plnené perníčky vegan

Autor receptu: veganvidya

Recept inšpirovaný Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Vyskúšajte pri vianočnom pečení :-).

35
porcií
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Toto je dávka na cca 35 perníčkov. Všetky suroviny dôkladne premiešame, až vznikne hladké cesto. Necháme ho 1 hod odpočinúť v teplej miestnosti.
  2. Medzitým si pripravíme náplň zmiešaním daných surovín. Nemá byť ani príliš hustá, ani riedka.
  3. Z cesta vyvaľkáme priamo na pracovnej ploche cez fóliu tenký plát. Vykrajujeme väčšie kolieska. Na polovicu koliesok dáme do stredu plnku. Priložíme druhou polovicou a jemne pritlačíme. (Na jedno koliesko dáme plnku a druhým ho priklopíme). Každý perníček ozdobíme polovicou orecha - orech zľahka vtlačíme. Povrch potrieme rastlinným mliekom.
  4. Dáme na plech s papierom na pečenie ďalej od seba, lebo narastú. Pečieme pri teplote asi 220 C cca 15 min alebo v závislosti od rúry.