Drobné pečivo

Plnené kokosky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbené kokosky pre milovníkov kokosu. Nesmú chýbať na svadbách, oslavách, vhodné na sviatočné posedenie.

45 ks
porcií
50-60 minút
príprava
15-10 minút
na 170-150 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme nad parou so štipkou soli. Dávam do pozornosti, aby misa na vodnom kúpeli nebola vo vode, ale iba nad parou, aby sa bielky neuvarili. Postupne pridáme cukor, šľaháme nad parou na miernom plameni do rozpustenia cukru. Vznikne lesklá bielková hmota. Po vyšľahaní zložíme z vodného kúpeľa a varechou vmiešame strúhaný kokos.
  2. Upiekla som aj linecké kolieska, ktoré použijem na plnenie.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielkovo-kokosovú hmotu môžeme dať do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou alebo na plech dávame lyžicou kôpky. Rúru predhrejeme na 170 stupňov pečieme 15 minút. Následne stiahneme teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 10-15 minút.
  4. Pripravené kokosky, linecké kolieska, lekvár ríbezľový domáci.
  5. Lekvárom potrieme linecké kolieska a zlepujeme s kokoskou.
  6. Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame spodnú časť zlepených kokosiek. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.