Plnené jablká

Plnené jablká v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a teším sa na chvíle experimentovania. Kombináciám, ktoré už fungujú niekoľko desaťročí, hoci aj spojeniu jablko – mak či hruška – syr, rád dávam novú tvár. Plody jesene si to zaslúžia, veď rástli vo voľnej prírode od jari a odvtedy naberali svoju chuť a silu. A keď sa zahryznem do jesennej hrušky odtrhnutej zo stromu, nostalgicky ma to vracia do detstva...

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Spravíme plnku z mletého maku, cukru, zo slivkového lekváru a z nakrájaného čerstvého hrozna.
  2. Jabĺčka ošúpeme, vykrojíme stred a naplníme pripravenou zmesou.
  3. Rozvaľkáme lístkové cesto, vykrojíme štvorce podľa veľkosti jabĺk. Jablko dáme do stredu štvorca, zabalíme, potrieme vajíčkom a dáme piecť pri 180 °C.