Plnené čokoládové perníčky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Keďže perníčky sú jedny z prvých koláčikov,ktoré si môžu postáť a počkať do sviatkov,ponúkam tento recept.Viem,že je tu krásnych a bohate zdobených perníkov veľmi veľa.No nám chutia tieto.Nechcem ich nazvať Pardubickými,lebo od nich majú ešte ďaleko.No možno raz....

45 párov
porcií
15 minút
príprava
1O minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarím si sirup./ voda,kr.cukor,sóda bikarbóna./Letný sirup zapracujem do sypkých časti na ingrediencie cesta. Med by mal byť tekutý,letný.Dobre všetko spracujem a odložím do chladu na 12 aj viac hodín.Cesto si musí oddýchnuť.
  2. Po vybratí cesta z chladu ho vyváľkam a vykrajujem rôzne tvary.Ukladám na vystlatý plech papierom na pečenie.Dávam piecť na 8-10 minút,pri teplote 170 0C. Snažím sa vykrajovať dvojice,preto že perníčky sa budú spájať.Hrúbka cesta asi 3 mm.
  3. Vykrájané perníčky,pripravené na pečenie.
  4. Perníčky nepotieram vajíčkom.Vrchy sa budú polievať čokoládou.Zo zvyškového cesta som upiekla plát,ktorý pomeliem do plnky.
  5. Plnka,pomletý plát,ja som ho mlela na Copery, no môžete strúhať alebo mlieť na mäsovom mlynčeku.Pridala som pomleté orechy, rum a lekvár.
  6. Vznikne takáto masa.
  7. Perničky som uložila po dvojiciach a môžem plniť.
  8. Plnenie perníkov.Plnky je dostatočné množstvo,takže sú bohaté.
  9. Naplnené perníčky.
  10. Vo vodnom kúpely nad parou, som si rozpustila maslo s čokoládou.
  11. Čokoládová poleva.
  12. A tu su už namáčané perničky v čokoláde,poukladané na rošte nad pekáčom.Odkapanú čokoládu pozbieram a použijem na novo.
  13. Na koniec do mierne schladenej čokolády použijem perličky kand.ovocie, prizdobím.Neviem zdobiť perníčky snehovou penou,tak si to takto uľahčujem.Perníčky sú výborné a na Vianočné dni mäkučké chutné.
  14. A teraz ich uložiť do chladu.
  15. Toto je už iný recept: Dnes som piekla tj.utorok vianočný stromček.Už to nechcem dávať zvlášť ako recept.Ale chcela som sa trochu pochváliť a preto zverejňujem tu pri týchto mojich medovníčkoch ,môj výtvor.Je to už iné cesto a krásne mi vonia. Evokuje vianočné chvíle,hoci snehu niet,je teplo a slniečko svieti ako na jar.
  16. Upečené.
  17. Trochu ich nazdobiť.Budem sa snažiť.
  18. Hotovo! Pekné Vianoce.!!!