Plnená paprika bez pálenia záhy
Autor receptu: verka1
toto je recept mojej maminy a ja len tak robím. Potešilo ma, že svokra si u mňa objednala moju plnenú papriku
3 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvaríme obvyklým sposobom, len neochucujeme , iba posolíme
Nechám trochu ochladnúť a spojíme s mletým maskom. Trošku okoreníme.
- Papriky odjadrujeme, umyjeme a naplníme plnkou
Do vriacej, slanej vody dáme variť. Ak ostane zmes, pridať jedno vajce a trochu hladkej múky a vytvoriť guľky. Po uvarení paprík vybrať ich z vody a uvariť guľky.
- Omáčka: Na masti speniť múku a zaliať studeným mliekom.Mliekovú zásmažku nechám prevariť, aby sa neseklo. Pridať škoricu a paradajkové pretlaky., Riediť vodou z paprík a guliek. Posoliť, ocukrovať podľa chuti, trochu kečupu ,ale nemusí a vložiť papriky a guľky. Nechám prevariť a hotovo. A knedľa je k tomu super.
A záha nepáli ,ani kyselinu nevyhadzuje.