Plnená paprika bez pálenia záhy

Autor receptu: verka1

toto je recept mojej maminy a ja len tak robím. Potešilo ma, že svokra si u mňa objednala moju plnenú papriku

3
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme obvyklým sposobom, len neochucujeme , iba posolíme Nechám trochu ochladnúť a spojíme s mletým maskom. Trošku okoreníme.
  2. Papriky odjadrujeme, umyjeme a naplníme plnkou Do vriacej, slanej vody dáme variť. Ak ostane zmes, pridať jedno vajce a trochu hladkej múky a vytvoriť guľky. Po uvarení paprík vybrať ich z vody a uvariť guľky.
  3. Omáčka: Na masti speniť múku a zaliať studeným mliekom.Mliekovú zásmažku nechám prevariť, aby sa neseklo. Pridať škoricu a paradajkové pretlaky., Riediť vodou z paprík a guliek. Posoliť, ocukrovať podľa chuti, trochu kečupu ,ale nemusí a vložiť papriky a guľky. Nechám prevariť a hotovo. A knedľa je k tomu super. A záha nepáli ,ani kyselinu nevyhadzuje.